Bijeneter (C)

Dit jaar was ik op internet aan het zoeken om bijeneters in Nederland te kunnen fotograferen.
Had al wel een paar keer een reis naar het buitenland gezien maar dat aan mij voorbij laten gaan.
Was blij verrast dat er in Emmen een hut was van waaruit je de bijeneters kon fotograferen. Vond dit wel bijzonder maar toch gelijk een dag geboekt. Achteraf misschien een beetje te snel en naïef. Waarom?
Een aantal dagen later was ik mij wat beter aan het oriënteren op de locatie en toen kwam ik erachter dat de bijeneters in een voilere zaten. Vanuit een zeecontainer kon je dan direct de bijeneters fotograferen.
De eigenaar heeft het netjes voor elkaar en zorgt overigens goed voor de vogels. Maar dit was niet wat ik eigenlijk voor ogen had. Na wikken en wegen de afspraak laten staan. Vooral van de gelegenheid gebruik gemaakt om met mijn instellingen van de camera aan het werk te gaan. Wat andere instellingen geprobeerd en om actie (vogels in vlucht/landing) proberen vast te leggen. Omdat je weet dat de vogels regelmatig terugkomen op dezelfde plek kun je een en ander uitproberen. Dat is buiten in de natuur wel anders. Dan krijg je niet zoveel kansen.
bijeneter

Ik hoop in de komende jaren in de gelegenheid te komen om een reis naar het buitenland te kunnen maken om deze prachtige en kleurrijke vogels (bijeneters) in de natuur mooi vast te kunnen leggen. De techniek heb ik in ieder geval onder de knie!

twee bijeneters op tak

Close Menu