HBN HUT 6

Maandag 26 april 2021 om ca. 05.00 uur vertrokken naar HBN hut 6.
Een paar maanden geleden ook al een keer geweest en vandaag dus voor een tweede keer.
Bij de hut aangekomen alles geïnstalleerd en kon het wachten beginnen. Welke vogels laten zich vandaag zien?
Het was een zonnige ochtend, blauwe lucht en nagenoeg windstil. Tegen 12.00 uur kwamen er wolken opzetten maar het bleef het zonnig.
De wind begon later wat aan te trekken en ook de lucht werd bewolkter=grijzer. Best een uitdaging zo af en toe qua belichting!
Zoals je uit de beschrijving kunt lezen kan het deze hut kan het soms erg rustig zijn of helemaal niets en ineens kan er van alles gebeuren.
Tot ca. 12.00 uur was er wel het een en ander te zien maar daarna bleef het tot ca. 16.30 uur relatief rustig qua vogels.
Het was best lastig in de middag om op te blijven letten omdat het erg rustig was. Toch blij dat ik wel ben blijven opletten maar dat vertel ik in een volgend bericht.

In de ochtend/begin van de middag lieten verschillende soorten vogels zich zien. Soms goed te fotograferen en soms alleen maar goed te observeren omdat ze achter takken, “eilandje” zaten of omdat het licht niet mooi was.
De volgende soorten heb ik gezien: houtduif, gaai, kleine plevier, oeverloper, winterkoning, blauwe reiger, waterhoen, witte kwikstaart, vink, roodborst, koolmees, pimpelmees, ijsvogel (m/v) en nijlganzen.
nijlgans

 

 

 

 

 

Deze twee nijlganzen waren best “agressief” en bleven een keer voor en naast het raam veel stampei maken maar vertrokken uiteindelijk ook weer (gelukkig).
Hieronder een paar foto’s van oa: kleine plevier, waterhoen en ijsvogel. De rest kun je bekijken op de website.
In het volgende bericht meer over de ijsvogels!!

kleine plevier

 

 

 

 

 

 

waterhoen

 

 

 

 

 

 

ijsvogel

Close Menu