Steenarendreis dag 1 Donderdag 17 december 2015

Donderdag 17 december 2015 vroeg op om voor het donker in de hut te zitten.
Heerlijk ontbijtje gehad en lunchpakketje gemaakt.
Het was een bewolkte dag en soms wat lichte sneeuw. Van Conny (lokale gids) te horen gekregen dat tussen 10.00 – 13.00 uur het beste licht op dit moment is. Het is nu weer erg snel donker in Zweden. Vanuit de hut kon ik twee richtingen op fotograferen. Een setting wat dichterbij en de andere wat verder weg (voor eventuele actie).
Nadat ik alles geïnstalleerd had en de uitleg had gekregen over het gebruik van de houtkachel was het wachten op beter licht en de steenarenden.
De raven waren als eerste te horen samen met de eksters. Al snel gevolgd door kleinere vogels (mezen, vinken).
Voor 09.00 uur (nog niet echt goed licht) zit er ineens een eekhoorn in het zicht en kort daarna een grote bonte specht. Heel voorzichtig een aantal foto’s gemaakt. Nog te donker en dat is goed te zien op de foto van de eekhoorn.

photocrati gallery

Tegen 10.00 uur zit er ineens een steenarend in de boom hoog in de top. Hij heeft daar gezeten tot zeker 13.00 uur.
In de buurt was ook steeds een zeearend die een aantal keer een poging heeft gedaan om te landen maar dat is niet gelukt.
Ik heb geen idee meer hoe laat het was. Maar toen ik door de raampjes keek zaten er twee steenarenden. Een bij de close-up en de ander wat verder weg.
En dan moet je ineens heel snel denken wat je gaat doen en ook nog voorzichtig zijn om de arenden niet weg te jagen. Uiteindelijk best een aantal mooie platen kunnen maken van zowel de close-up als de arend wat verder weg.

photocrati gallery

photocrati gallery

Tegen 15.30 uur uit de hut gehaald door Conny. Het is dan al helemaal donker. Hij heeft mij bij het huis afgezet en in overleg heeft hij de setting voor de volgende dag in orde gemaakt.
Ik ben de foto’s gaan overzetten naar het extern geheugen en heb een lekkere douche genomen.
Mooi begin van de eerste dag en wat een indrukwekkende vogel die steenarend.

 

Close Menu