Eekhoorn ipv vogels

Eindejaarsdag naar een fotohut gereden in Hoogeloon.
Via DJhutfotografie een reservering gemaakt en er van ca. 08.00 – 15.00 uur gezeten.
Setting ziet er mooi uit. Hut is ingegraven en je kijkt uit over het water. Mooie groene kanten en achtergrond.
Boven de open lensgaten (goed om hier qua kleding rekening mee te houden (kou) zit spiegelglas.
Een aantal verschillen soorten gezien oa zwarte mees, specht, koolmees en pimpelmees.
Ze waren erg schuw en lastig te fotograferen. Zou het komen omdat de lens door een open gat moet of omdat het nog een relatief nieuwe hut is?
Ik ben om 15.00 uur gestopt met fotograferen. Het vuurwerk dat werd afgestoken, leken de vogels zich tot dan toe niets van aan te trekken. Maar vanaf ca. 14.00 uur waren er meer en hardere knallen.
Tevens waren er vandaag best veel momenten dat er wandelaars (met en zonder luidruchtige kids) relatief vlak langs de setting langsliepen. Het stond al netjes in de informatie aangegeven dat dit bij deze hut kan gebeuren maar toch. Wel iets om rekening mee te houden bij het boeken (rustige dagen) als dat kan.
Toen er tegen iets voor 15.00 uur eindelijk een buizerd kwam aangevlogen en landde op een van de stammen ging die naar ca. 30 seconden weer weg omdat er mensen met kinderen langs kwamen….. Het was te laat en te onrustig om te wachten of de buizerd weer terug zou komen.
Vandaag weinig foto’s kunnen maken van vogels. Wat wel weer erg leuk was: de eekhoorn. Daar waren er drie van. Jammer genoeg maar een paar foto’s kunnen maken. Ze zijn erg beweeglijk en zaten soms heel erg dichtbij (vlak voor de hut). Zo dichtbij dat je niet met de lens kon bewegen of omdat het aantal mm te groot was of dat ze net achter een boomstam zaten.


eekhoorn achter mos kijkt naar voren

Close Menu