HBNhut 7 resultaten

Afgelopen week om ca. 06.00 uur naar HBNhut 7 in Overijssel gereden.
Het was een erg koude nacht geweest. Rond of net onder het vriespunt.
Alles geïnstalleerd en in orde gemaakt en dan wachten welke soorten er zich zouden laten zien.
Al bij het in orde maken van de setting kwam er een roodborstje rondneuzen. Altijd leuk.
Het was in de ochtend helder weer en weinig wind. Zelfs een zonnetje tegen het middaguur. Later die middag meer bewolking en ook meer wind.
Gelukkig was ik warm gekleed en dat is in deze hut nodig ook. Er zit in deze hut geen spiegelglas en er is geen verwarming aanwezig. Daar zijn redenen voor. Omdat er geen glas aanwezig is kun je de geluiden buiten wel weer veel beter horen. Het lastige is dat je veel beter op je bewegingen (ook van je lens) moet letten dan met spiegelglas. Beide heeft zo zijn voor/nadelen.
Al snel liet een eekhoorn zich zien en even later waren ze zelfs met zijn drieën. Net als de gaaien. Die waren hier ook volop aanwezig. Ik lees van andere verhalen dat het opvallend is dat er zoveel gaaien zich laten zien. Meestal is het er maar een en zijn ze erg schuw.
Ondanks dat ze er met meerdere zijn valt het mij nog niet mee om een leuke/mooie foto te maken. Ze zitten meestal achter elkaar aan en gaan ook niet altijd op een mooi plekje zitten.
Uiteindelijk met enig geduld lukt het wel om een paar soorten (kuifmees, gaai, grote bonte specht, vink, eekhoorn) mooi te fotograferen. Deze dag eigenlijk vooral bezig geweest met de eekhoorns. Die waren regelmatig aanwezig.
Normaal ga ik nooit een hut uit maar deze keer moest ik wel. Waarom? Omdat zowel de gaaien als eekhoorns veel van het vogelvoer al snel hadden opgegeten. Tegen 16.00 uur de boel opgeruimd en de hut verlaten om voldaan naar huis te rijden.

eekhoorn achter stronk

Close Menu