Steenuil in omgeving

De laatste dag van mijn fotoreis in Spanje (Lammergier) heel vroeg met de huurauto richting het vliegveld van Barcelona gereden. Ergens onderweg werd ik in het donker opgehaald. Mijn vlucht naar Nederland vertrok pas eind van de middag. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om in de ochtend te proberen een steenuil te fotograferen. Ergens in de omgeving van het dorpje werd ik in een zeer klein houten hutje met spiegelglas afgezet. Echt heel weinig ruimte. Spullen geïnstalleerd en afwachten maar tot het lichter werd en hopen dat de steenuil zich zou laten zien.
Toen het lichter werd zag ik in wat voor prachtige omgeving ik zat. Veel glooiende weilanden en ik zat vlak voor een hoop stenen met wat vegetatie (o.a. klaprozen).
Onderstaande foto heb ik genomen toen ik de hut moest verlaten (weer opgehaald door een ranger)
omgeving steenuil

De steenuil heeft zich ook laten zien. Helaas was het lastig om de uil goed te kunnen fotograferen met
met beide ogen open. De uil zat vaak met de rug naar mij toe of zijwaarts en vaak viel het zonlicht op
een kant van de uil. Ook moest de uil een keer schuilen tussen de stenen. Geen idee waarom maar waarschijnlijk een roofvogel die rondvloog want de steenuil was ineens op zijn hoede en keek in de lucht en om zich heen. Het was een mooie afsluiting van een fantastische fotoreis.
steenuil

Close Menu