Steenuil

Van een kennis had ik te horen gekregen dat het mogelijk was om bij een vriend van hem steenuilen te fotograferen.
Aangezien ik door tijdgebrek de laatste tijd nauwelijks heb gefotografeerd leek mij dit een mooie gelegenheid om erop uit te gaan.
Nadat ik contact had opgenomen om een afspraak te maken ben ik afgelopen zondag richting de Achterhoek gereden naar Hans Mennop.
Hij heeft al een aantal jaren een stel steenuilen op het erf die ook jongen grootbrengen. Dit jaar is het mogelijk om tegen een vergoeding bij hem vanuit een hutje te fotograferen.
Ik twijfelde of het vanwege de slechte weersvoorspelling verstandig was om te gaan. Achteraf ben ik blij de reis in de vroege ochtend (04.45 uur vertrokken) te hebben gemaakt.
Het waaide erg hard maar het was nagenoeg droog en ook de steenuil “werkte” goed mee. Ik heb een paar mooie beelden kunnen maken waarvan ik er vandaag twee heb geplaatst op mijn site. De vogel was erg alert en gericht op iets in de omgeving. Helaas kon ik vanuit de hut niet zien wat er aan de hand was.
Om ca. 12.00 uur uit de hut gegaan en nog even met Hans staan praten en hem bedankt dat hij deze mogelijkheid om de steenuilen te fotograferen bied. Voldaan en met een paar mooie beelden weer naar huis terug gereden.

Close Menu